box-top

KONTAKT OSS

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Skriv inn bokstavene fra bildet.
box-bottom

Hvor kommer vi fra?

 

Det hele startet i England i 1930, hvor fruene til medlemmer av organisasjonen Round Table dannet en komité for å hjelpe til med en Round Table konferanse i Bournemouth. Møtene ble så populære at de bestemte seg for å fortsette å møtes. Ideen med egne klubber for Round Table-fruene spredte seg raskt, og seks år senere, 1936, ble landssammenslutningen Great Britain & Ireland dannet. I mai 1959 ble Ladies Circle Internasjonal (LCI) dannet under mottoet ”Friendship and Service”.

 

Per i dag arbeider nettverket tett med, men uavhengig av Round Table og deres organisasjon. Medlemstallet i dag er i underkant av 13 000. Noen land har sosiale engasjement som oppgave der medlemmene arbeider sammen for å skaffe penger til forskjellige hjelpeprosjekt. I andre land møtes medlemmer for å utvide sin viten gjennom diskusjoner, debatter og foredrag. Mottoet ”Friendship and Service” er imidlertid felles for alle land. På generalforsamlingen hvert annet år blir det av medlemslandene presentert forskjellige hjelpeprosjekt, som de ber om støtte for. Ett slikt internasjonalt prosjekt blir valgt for to år. Les mer under ”Charity”.

 

Fullverdige medlemsland per i dag: Australia, Belgia, Botswana, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hong Kong, India, Island, Israel, Italia, Latvia, Litauen, Malta, Marokko, Nederland, Norge, Romania, Storbritannia & Irland, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Tyskland, Zambia, USA og Østerrike. Disse landene har sin egen nasjonale organisasjon og har full stemmerett på LCI-konferansen. Assosierte medlemsland per i dag: Burundi, Canada, Hellas, Kenya, Luxemburg, Madagaskar, Nepal, Polen, Sri Lanka og Zimbawe. LCI har et internasjonalt møte en gang hvert år og avholder samtidig sin generalforsamling.

 

Ladies Circle Norge

 

Den første klubben i Norge ble dannet i Drammen i 1963 og fadderklubb var LC 8 Holbæk i Danmark. LCN er en sammenslutning av lokale klubber i Norge. På samme tid søkte klubben tilslutning til LCI og mottok charterbrevet som assosiert medlem i september 1963. Ett landsstyre konstituerte seg i løpet av våren 1964, og under Round Tables landsmøte i Drammen kom representanter fra Drammen og Sandnes sammen og diskuterte lover og regnskap for LCN.

 

Norge ble etter søknad fullt medlem av LCI i 1964. 28. mai 1965 ble Ladies Circle Norges første landsmøte holdt i Trondheim. Per i dag er det 65 aktive klubber. Medlemstallet ligger på ca 1000 og vi er representert i hele Norge, fra Kristiansand i sør, til Hammerfest i nord. Hvert år arrangeres landsmøte med generalforsamling av en av medlemsklubbene i Norge. Hvert annet år har vi landsmøte felles med Round Table.

 

bg-bottom