box-top

KONTAKT OSS

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net) Skriv inn bokstavene fra bildet.
box-bottom

Hva er Ladies Circle?

  Hva er Ladies Circle spør du?

 

Ladies Circle en upolitisk og ikke-religiøs organisasjon for kvinner mellom 18-45 år. Organisasjonen er internasjonal og har klubber i hele 39 land, blant annet India, Zimbabwe, USA, og store deler av Europa. Internasjonalt består LC av nesten 13 000 medlemmer.

I Norge har vi 63 lokalklubber fra Kristiansand i sør, til Hammerfest i nord, og LC Norge består av ca. 1000 medlemmer.

LC Norges motto er vennskap og omtanke, noe det skal være stor fokus på som LC-medlem. Dette kommer av det internasjonale mottoet friendship and service.  Logoen til LC Norge deles inn i seks hjerter. Disse hjertene symboliserer positivitet, vennskap, nestekjærlighet, ærlighet, tillit og toleranse.

 

I pakt med forenings motto

Å øke kjennskap til andres livsforhold og

Å utvikle medlemmene i selvstendig tenking og opptreden,

I viten og toleranse.

Aktivt arbeide for mellomfolkelig forståelse.

Foreningen skal ikke være religiøst eller politisk preget.          

                                                           Formålsparagraf for Ladies Circle Norge

 

Som medlem av LC får man muligheten til å utvide nettverket sitt, bli kjent med nye og spennende damer verden over, utvikle seg selv og mye, mye mer. Vi streber etter å samle kvinner fra forskjellige yrkesgrupper, miljøer og kulturer. På denne måten blir ikke dette som en vanlig venninneklubb/syklubb/strikkeklubb (kall det hva du vil!), men en mulighet for damer å bli kjent med andre man normalt aldri ville møtt. I Norge har vi en uskreven regel at det skal være maks to personer fra samme yrke i én lokalklubb.

LC driver også med veldedighet, og her i Norge er de to neste årenes (2015-2017) prosjekt Sykehusklovnene som hjelper barn og foreldre på sykehus som sårt trenger en oppmuntring i en ellers vanskelig tid. Klubbåret 2015-2016 samlet vi inn over 700 000 på rent dugnadsarbeid fra de forskjellige klubbene. Et resultat vi er fantastisk stolt over. Internasjonalt er de to neste årenes charity-prosjekt LittleBigHelp som hjelper barn og kvinner i India med rettigheter som f.eks. skolegang og et tak over hodet. Vi bidrar så godt vi kan til begge prosjektene.

Ladies Circle har også et tett samarbeid med Round Table, «motparten» vår for menn mellom 20 og 40 år. Annen hvert år har vi felles landsmøte med dem. Lokalklubber i LC og RT landet rundt har som regel møter og arrangementer sammen opptil flere ganger i året.

Å være medlem i LC har mange fordeler, først og fremst knytter man vennskap for livet. Verdens beste reisebyrå er det noen som omtaler oss som, og ikke uten grunn. Det er individuelt hvor mye tid medlemmene legger i LC. Ved å gi det lille ekstra sitter man fort igjen med venninner, kanskje til og med bestevenninner, i nærmiljøet, så vel som på andre siden av kloden.

Her i Norge har man arrangementer som fotball "nm" i Kongsvinger, isbading i Tromsø, fisking i Brattvåg, camp i Kollen under 5-mila og mye mer. Hvert år arrangeres også den internasjonale årskonferansen i ett av medlemslandene. Eksempler på land som har arrangert de siste årene er Island, Litauen, Zambia og Sverige. I 2018 er Norge de heldige arrangørene, og vi ser frem til å ønske et hundretalls damer fra verden over til Haugesund.

 

  Synes du det hørtes gøy ut, ja?

 

Ta kontakt med oss da vel! Fyll ut "kontakt oss skjema" til venstre lenger opp på siden, så vil vi kontakte deg!

Under er en oversikt over byer og steder vi har klubber. Ser du ikke din plass på lista? Kontakt oss likevel, vi er selvsagt interessert i å starte nye klubber der vi ikke representert! 

Klubber / Distriktsfordeling

 

 

 

bg-bottom